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Morello, Giulio (2011) Relazione tra ione solfato, contenuto proteico e torbidità potenziale nei vini bianchi. [Laurea triennale]

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Abstract

Wine proteins, although being little represented, are an important quality factor, because they are responsible for the formation of haze in bottle. Despite in the last 20 years the research on wine proteins brought a lot of new knowledge, the mechanism of protein instability in white wines remains still to be completely explained.

Item Type:Laurea triennale
Corsi di Laurea Triennale:Facoltà di Agraria > Scienze e tecnologie viticole ed enologiche
Additional Information:Tesi vincitrice del premio di studio Gian Maria De Bernard. Edizione 2009/2010.
Uncontrolled Keywords:torbidità, solfato, vino, proteine.
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/15 Scienze e tecnologie alimentari
Codice ID:27124
Relatore:Curioni, Andrea
Data della tesi:March 2011
Biblioteca:Polo di Agripolis - Legnaro > C.I.S. di Agripolis - Biblioteca "Pietro Arduino"
Collocazione:BIO 118
Tipo di fruizione per il documento:consultazione / prestito / riproduzione
Tesi sperimentale (Si) o compilativa (No)?:Yes

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