Vai ai contenuti. | Spostati sulla navigazione | Spostati sulla ricerca | Vai al menu | Contatti | Accessibilità

logo del sistema bibliotecario dell'ateneo di padova

Dall'oca, Elettra (2014) Valutazione sensoriale e strumentale di bacche essiccate di goji (Lycium barbarum L.). [Laurea triennale]

Per questo documento il full-text online non disponibile.

Abstract

Lycium barbarum L., commonly called goji, is a bushy perennial plant that belongs to the family solanaceae and is native to Asian countries. For the sensory and instrumental analysis of dried goji berries six commercial brands were purchased. 59 consumers were selected for the sensory analysis. The test used was the QDA (Quantitative Descriptive Analysis) with an "internal reference" to calibrate the sensory scale of Judges. At the same time physical and chemical analyzes were made to compare the sensory data to analytical data. Then a statistical analysis was carried out. Significant differences were found between brands of goji berries.

Item Type:Laurea triennale
Corsi di Laurea Triennale:pre 2012- Facoltà di Farmacia > Scienze Farmaceutiche Applicate
Uncontrolled Keywords:Lycium barbarum L. , goji berries, quality
Subjects:Area 07 - Scienze agrarie e veterinarie > AGR/02 Agronomia e coltivazioni erbacee
Codice ID:48108
Relatore:Bona, Stefano
Correlatore:Bellaio, Giulia and Carnevale, Elisa
Data della tesi:24 September 2014
Biblioteca:Polo di Scienze > Polo di Scienze - Bibl. Scienze del Farmaco, via Marzolo 5
Collocazione:SFA.13/14.010
Note per la fruizione:Rivolgersi al personale della biblioteca. Tutte le tesi sono escluse dal servizio di prestito interbibliotecario (ILL) e fornitura documenti (DD).
Tipo di fruizione per il documento:consultazione / prestito / riproduzione
Tesi sperimentale (Si) o compilativa (No)?:Yes

Solo per lo Staff dell Archivio: Modifica questo record